Alles moet rond draaien.

Door Infant op maandag 2 maart 2015 18:11 - Reacties (21)
Categorieën: Gemod / Gefix, Sparta: Fiets verbouwen tot het stuk gaat., Views: 20.261

Dit is een vervolg op Alles moet (kapot) draaien, een eeuwig voortdurende serie over gepruts aan elektrische fietsen.

De hele serie in chronologische volgorde:
1) Dooie Fiets
2) Banana?
3) Bananen Taal
4) Cyclic Banana Checks
5) Alles moet draaien
6) Alles moet (kapot) draaien.
Je zit nu hier: 7) Alles moet rond draaien.

De vorige post hield op met een voorwiel-motor die zichzelf helaas heeft opgegeten. Omdat ik toch ergens heen moest fietsen, heb ik het onbemotorde (dit is nu een woord) voorwiel maar weer terug gezet.

Eigenlijk moet ik twee fietsen hebben: Eentje die in permanente werkende staat verkeerd, en eentje die als rollend test exemplaar dienst kan doen om uit te vinden bij welke volgende stap er (onvermijdelijk) weer iets stuk gaat.

In eerste instantie zocht ik op marktplaats een beetje rond naar nog een overleden accu, want daar kunt je er nooit genoeg van hebben. Op een goede dag kwam er eentje voorbij, deze zat zelfs nog in originele verpakking (d.w.z: met fiets eromheen) en kostte maar 50 Euro.

"I need it. Buy it. Store it."

Het ging hier om een mannetjes fiets. Het frame voelt daar een stuk minder wankel van, en een ander mechanisch voordeel is o.a. dat de achteras twee vlakke stukjes heeft. En dat betekend dat de motor extra vast kan.
Verder heeft deze blok remmen, zodat het achterwiel een stuk gemakkelijker los te maken is. Kortom, prachtige rijdende testomgeving. Het enige wat het mist is een draadloze internet verbinding.

Volgens de verkoper deed de fiets het op zich nog wel, maar wou de accu niet opladen. Dat is eigenlijk niet kapot genoeg, want als het eenvoudig te maken is... moet ik het weer verkopen. Dat zou zonde zijn.

Bij het aansluiten van een lader gebeurde er eigenlijk niks. Om hem dan weer een beetje tot leven te wekken, moet je een zwengel aan het wiel geven. Hierna gaat het display aan om te zeggen d.m.v. E0001 dat de accu leeg is.

Ja. Dat weet ik. Daarom zit er een lader in, okee?

Misschien heeft hij gewoon wat "quality alone time" nodig, dus met lader heb ik hem maar even alleen gelaten. Maar een half uurtje later, was er nog niet echt iets gebeurd....

Dit gaat niet werken. Open maken die handel:


Deze ziet er verrassend netjes van binnen uit. Er zit zelfs geen coating om de print heen, waar de vorige nog wel iets van smurrie hadden om water buiten te houden. Maar ach, het is niet alsof dat iets doet.
Het eerste wat ik door mat (ja, meten moet kennelijk naar dit vervoegd worden. Ik heb het ook niet verzonnen.) is dat de 34V van de lader, niet echt op de daarvoor bestemde plek op het printje komt.

Ergens tussen de aansluiting, en het printje gaat iets fout. Er zit een draad tussen met een bobbel er in, met daarin een overleden zekering. Dat is makkelijk opgelost.

Toen dit gefikst was (lees: vervangen door een draad), ging het display aan en kwam met de melding E0022 op de proppen, wat zoveel betekent als "Laden start niet".

Hm. Eigenwijs stuk rommel.

Als last resort heb ik de lader (wat gewoon mijn brakke labvoeding is) maar op de min van de print aangesloten, en de plus direct op de accu. De stroom die dan de accu in loopt, loopt ook door de meetweerstand op dit bordje heen. Dit is niet echt iets wat normaliter gebeurt, maar het zou zomaar kunnen dat hij die capaciteit gaat zitten meten en daar iets mee doet??

Even later was hij direct van mening dat de accu vol was:Helaas was hij ook zo de kluts kwijt, dat er met geen mogelijkheid iets anders als bovenstaan plaatje op het display te krijgen was. Ik had op zijn minst verwacht dat hij nu over het display serie nummer ging zeuren.. maar ik krijg er met geen mogelijkheid iets zinnigs uit.

Okee, ik verklaar het een succes! Ik heb het gesloopt. Het is niet meer voor de verkoop geschikt, dan mag het nu helemaal uit elkaar. :Y)

Dus net als de vorige keer, heb ik ook hier het zekeringetje netjes verbonden en dezelfde dropveter aan de banaan gemaakt, zodat het motor control printje makkelijk los kan, en de accu makkelijk opgeladen kan worden.Volgende stap is de motor uit elkaar halen, dit heb ik nu zo vaak gedaan dat ik er een speciale tool voor gekocht heb:Normaliter houd ik niet van tools die maar één ding kunnen. Bijvoorbeeld een ei-in-plakjes-snijder, een boon-in-stukjes-maler, een vlapak-leeg-schraper of een soeplepel met duizend gaten er in. Allemaal kansloze voorwerpen die door een mes en/of lepel vervangen kunnen worden. Ik kan er niet tegen.

Behalve dus dit voorwerp. Het is een Poelietrekker, kennelijk. Dit levert per operatie een tijdwinst van c.a. 1 uur op. Werkelijk geweldig. Het is verder helaas verder niet voor iets anders in te zetten.

Deze motor ziet er werkelijk het beste uit van alle die ik tot nu toe open gemaakt heb (hij draaide ook gewoon nog, wat al een goed teken was). De magneten zijn nog niet vermalen tot stof, en de elektronica ziet er dus ook nog netjes uit.Dus... zelfde verhaal: printjes er uit, en de hallsensoren + 3 fasen draden door de as naar buiten moffelen. De stekker waar de motor mee vast zit is een AMP Superseal (Turbo zeehond), en die zijn los op fanell te koop. Voor de Hall sensoren heb ik daar een mooi 5 polig stekkertje gevonden, zodat het allemaal weer makkelijk los kan:Zo, nu we dat gehad hebben, kan ik de laatste dingen aan het display doen:

Meer met het display communiceren.
Origineel kun je met het display op deze fiets bar weinig instellen. Het geeft de snelheid aan, je kunt 3 standen instellen, en er wordt ook nog iets van afgelegde afstand bijgehouden. Als klap op de vuurpijl kun je met het knopje bovenin de verlichting aan een uit zetten.

Als je tijdens het rijden het display er vanaf trekt, stopt hij na een aantal seconden met ondersteunen. Het werkt dus als een soort slot. Dat wil ik ook.

Als je er een display met een ander serie nummer op prikt, vertikt hij het om te gaan werken. Dat soort onzin heb ik natuurlijk allemaal niet nodig.

Bij elke van de 3 standen, staat een segmentje om aan te geven dat je in die stand zit:

Dit is mooi, maar met 4 segmenten (C tm F) kun je natuurlijk veel meer. Want 2^4 is 16, dus er kunnen wat mij betreft gewoon 16 standen op... waar stand 0 natuurlijk uit is.

Verder geeft het getal in het midden van het display ten alle tijde de snelheid aan, dat wil ik op zich ook wel.

Mijn ervaring is dat 95% van de tijd de onderste regel een van de vele error codes aangeeft, maar mijn ervaring is wellicht iets gebiased. De overige 5% van de tijd geeft het de afgelegde afstand aan.

Dat vind ik op zich niet zo heel boeiend, als ik wil weten hoe ver ik rijd heb ik daar GPS voor. Ik wil eigenlijk wel ten alle tijden zien hoeveel stroom er loopt, en de snelheid zou eigenlijk wel de accu spanning kunnen weergeven.

De knopjes uitlezen had ik nog niet echt gedaan, maar het is (achteraf) vrij eenvoudig. Ik quote uit een aantal posts terug:
Het een na laatste getal loopt steeds op:
10 C1 21 22 01 6F
... 02 9F
03 0E
04 3C
...

En na 0F begint hij weer opnieuw.
De accu stuurt dit bericht naar het display toe, en wordt altijd beantwoord in de vorm van 10 22 C2 22 00 XX XX, behalve als je een knop ingedrukt houd. Dan veranderd de 0 in een 1 als de bovenste knop wordt ingedrukt, een twee als de voorste ingedrukt wordt, en 3 als je beide ingedrukt houd.

Als ik steeds hetzelfde bericht stuurt, gebeurt er niks, maar als ik ze laat oplopen tot 15 werkt het prima. Geweldig.

Hier een impromptu filmpje, waar ik de knop op het display tijdelijk als throttle input gebruik. (Filmen met één hand, zonder autofocus is moeilijk. Alvast excuses.) Met het bovenste knopje kan ik nu door menu's heen wandelen, en met de onderste kunnen daar oneindig veel arbitraire waarden aan arbitraire variabelen geknoopt worden. (Als je uit het menu gaat, slaat hij ze op in het rom gedeelte van de micro controller.)

In de huidige toestand doet het display het volgende:

Je kunt door een menu heen bladeren door de bovenste knop in te drukken. Als je die 2 seconden met rust laat, geeft hij weer de snelheid aan.
Menu 1 kun je instellen of de snelheid of accuspanning weergegeven moet worden.
Menu 2 stel je de remkracht mee in.
Menu 3 een of andere test variabele...die elke dag anders is.
Menu 4 is het mooist: Als je daar 4 keer op druk, gaat icoontje G aan.

Die heb ik het "road-legal == false" icoon genoemd (RLIF Icoon). Alle features die op deze fiets niet aan de wet voldoen (dat zijn zeg maar alle features) worden geactiveerd als dat icoontje aan staat.

Het moment dat je het display los trekt, of weer 4x in dat menu op het knopje drukt, gaat hij weer naar road-legal toe... en wordt het weer een doodsaaie fiets waar je zelf al het voortstuw werk moet doen.
Dit leek me een extreem handige feature, mocht ik op straat een flits-snor tegen komen. Die kan ik dan vol overtuiging vertellen dat alle ductape, tiewraps en los bengelende elektronica geen enkele functie heeft, en puur als decoratie dient.

Verder geeft de kilometerstand onderin nu de stroom aan, als je de rem knop indrukt gaat hij regeneratief remmen, en wordt de stroom negatief. (Er zat zelfs een - karakter in het display, aardig he?)

De accu volheids- balk gebruik ik om de hoeveelheid throttle aan te geven.

De gas hendel heb ik vervangen door een knopje, want ik kwam er al vrij snel achter dat minder dan 100% gas geven niet vaak voor komt. Nu hoef ik niet 6 weken op Chinese een gas hendel te wachten alk ik hem sloop. Het remmen gaat met eenzelfde knopje, en ze zitten nu zo in het stuur weg gewerkt:Links zit het rem knopje, rechts het gas knopje. Als je het stuur normaal beet hebt, hoef je alleen je duim in te drukken, en er gebeurt wat. Het 100% gas signaal word afhankelijk van de stand vertaald naar een veelvoud van 4 Ampère motor stroom: Waar stand 6 er maximaal 24 Ampère naar toe stuurt.

Wat ook handig is, is de cruise control: Als je 4 seconden het gas vol ingedrukt houd blijft hij op 100% staan, en kun je het knopje weer los laten. (Want... anders wordt je rechter duim moe.). Als je dan remt (of als je de rem knop gesloopt hebt: het display los haalt) schakelt hij de cruisecontrol uit.

Wat mij betreft zitten alle features er nu in. Het test printje heb ik secuur tegen het frame gemonteerd:Ik heb hier, met wat extra ductape eromheen uiteraard, in de tussentijd al honderden kilometers mee afgelegd, en ik moet zeggen dat het goed werkt. (Je kunt er gewoon mee door de regen en hagel fietsen. Ductape is geweldig.)

Maar toen... werd het winter, en akelig koud buiten. Bij het weg rijden ging het display na 3 minuten uit zichzelf van "road-legal == false" stand af. Het scherm updatete niet meer, en het reageren op de knopjes ging moeizaam en traag.

Issie nu kapodt?

Valt mee. Het communiceren met het display gebeurt via een seriele interface. Deze communiceren op een vaste snelheid, 9600 bps. De klokfrequentie die de microcontroller nodig heeft om 9k6 te halen, is meestal niet helemaal een mooi veelvoud van de basis klok frequentie (in dit geval 32Mhz). In de code die er op draait, stel je een deler in om van die 32MHz op de juiste frequentie uit te komen.

Nou is dat niet zo'n probleem, maar omdat ik geen zin had om een extern kristal te gebruiken, liep de microcontroller van de interne klok, en die heeft ongeveer de volgende temperatuur afhankelijkheid:

Bitcoins hebben, net als brakke RC-klokken, een onvoorspelbare afhankelijkheid van alles.Dit is natuurlijk iets heel anders...

Links de klokfrequentie in Hz voordat het de PLL in gaat, rechts de temperatuur in graden fahrenheit (x2), onderin de stand van de maan in eenheden van [2π/1 dozijn]. Zoals je ziet: een grote puinhoop.

De oplossing is echter vrij simpel: Omdat het display telkens antwoordt geeft als hij correct een bericht heeft ontvangen, kan de afwezigheid van antwoord drie dingen betekenen:
1: Het display is stuk.
2: Het display is weg.
3: Het vriest (beter gezegd: het is niet kamertemperatuur.)

In alle drie de gevallen, past de motor controller de communicatie frequentie naar het display steeds een fractie aan, net zolang tot er weer antwoord komt.

En nu?
Ik heb een wat nettere oplossing gemaakt. Van alle losse motoren die ik ondertussen heb, deed het power gedeelte het nog prima. Dus ben ik als een Chinees aan de slag gegaan, en heb het logica gedeelte van mijn controller wat ronder gemaakt, zodat het nu plug-and-play in een motor kan. Ik hoef alleen de dop er af te halen, het printje los te maken, en die van mij er in te ploppen:

Drop in replacement.

De gas en rem inputs gaan via een extra commando, over het communicatie draad naar de motor toe. De trapondersteuning optie zit er wel op, maar die gebruik ik nooit.

Op het moment dien ik zelf als batterij management systeem. Bij 18V stopt hij uit zichzelf met de accu leeg zuigen. Door de accu gewoon helemaal los te koppelen kan je hem ook maanden in de schuur laten staan zonder dat hij telkens leeg loopt, of 24/7 aan de peut moet hangen.

De accu is op zich nog vrij aardig, er zit van de 10Ah nog iets van 8Ah in. Hij wordt lekker warm als je er 500W uit haalt.

Een grotere accu zou op zich geen kwaad kunnen.....

Volgende: Alles moet rond draaien - Deel 2 04-'15 Alles moet rond draaien - Deel 2
Volgende: Alles moet (kapot) draaien 09-'14 Alles moet (kapot) draaien

Reacties


Door Tweakers user Damic, maandag 2 maart 2015 18:52

Dubbele accu, vermits je toch zoveel accu's hebt :)

mooi printje, maar volgens mij had je die al. Is het geen optie om een rond printje te maken voor de motor controller?

Door Tweakers user Infant, maandag 2 maart 2015 18:56

Dat printje is de motor controller: het stuurt signalen naar de 6 mosfets die op het andere printje zitten. Degene waar ik steeds mee test is aansturing en mosfets op één pcb.

Het kan verder in principe elke gewenste vorm krijgen, de firmware schrijven was 90% van het werk.

Door Tweakers user Damic, maandag 2 maart 2015 19:33

Ha ok was niet meer mee :) ik dacht dat dat printje dat je aan het frame had bevestigd had alleen de motor vermogen kring was.

Door Tweakers user ThinkPad, maandag 2 maart 2015 22:29

Geweldig, heb meerdere malen een grijns op m'n gezicht gehad ("Turbo zeehond" _o- , De nietszeggende grafiek :D )

Maar ondertussen wel gewoon begrijpbare taal, wat het leuk houdt voor de leek :Y

[Reactie gewijzigd op maandag 2 maart 2015 22:30]


Door Tweakers user Karmos, maandag 2 maart 2015 22:54

Ach, ik weet niet hoe je het doet, maar ik vind je schrijfstijl ronduit zalig! Ik ben benieuwd naar het volgende deel. :)

Door Tweakers user mux, dinsdag 3 maart 2015 10:41

Heeft meer draai nodig!

Door Tweakers user Motrax, woensdag 4 maart 2015 09:23

Hoe heb je die drop-in replacement gemaakt? Print ontwerp opgestuurd en laten maken in China?

Waar doe je uberhaupt dit soort kennis op... lijkt mij ook wel leuk om te doen, maar ik ben helaas een simpele programmeur... fysiek doe ik niets.

Door Tweakers user TunderNerd, woensdag 4 maart 2015 10:20

Zelden zo gelaggen om een tweakblog, ik heb ze direct allemaal gelezen. Hulde voor je schrijfstijl en skills!

Door Tweakers user rens-br, woensdag 4 maart 2015 14:27

Gaaf blog! Je hebt echt een super leuke (en soms niet serieuze) schrijfstijl, maar toch is het duidelijk en goed te begrijpen.

Hoelang kun jij nou met zo'n accu doen tijdens het fietsen? Normale elektrische fietsen halen maar iets van 4/5 uur toch?

Geen idee of je er op zit te wachten maar ik zag nog wel 2 kleine typo's:

Met het bevenste knopje kan ik nu door menus heen wandelen. Moet natuurlijk bovenste en menu's zijn.

[Reactie gewijzigd op woensdag 4 maart 2015 14:27]


Door Tweakers user Infant, woensdag 4 maart 2015 14:47

Bedankt voor alle positieve reacties. Ik begin altijd serieus, maar het wordt altijd vrij snel wat cynischer. Is weet niet hoe dat komt...
Motrax schreef op woensdag 04 maart 2015 @ 09:23:
Hoe heb je die drop-in replacement gemaakt? Print ontwerp opgestuurd en laten maken in China?

Waar doe je uberhaupt dit soort kennis op... lijkt mij ook wel leuk om te doen, maar ik ben helaas een simpele programmeur... fysiek doe ik niets.
Exact. Alles wordt in China gemaakt. Elektronica / programmeren is naast mijn hobby, ook mijn studie en m'n werk.
Ik moet zeggen dat je het meeste van het praktische werkt, zoals dit, leert door gewoon van alles uit elkaar te halen, en andere blogs/artikelen te lezen.
rens-br schreef op woensdag 04 maart 2015 @ 14:27:
Hoelang kun jij nou met zo'n accu doen tijdens het fietsen? Normale elektrische fietsen halen maar iets van 4/5 uur toch?
Deze accu is c.a. 24V met 8Ah capaciteit. En daar haalt hij op volle stand ~20A uit. Nou kan ik ook prima zonder motor fietsen. Dus het varieert ergens tussen 15 en oneindig minuten.

Door Tweakers user RadioKies, woensdag 4 maart 2015 16:42

Waar kon je een blog ookalweer nomineren?
Infant heeft van alle blogs de leukste imo. Ook dit weer. Ik lees het en denk bij sommige dingen 'gaaf!'.

Enige wat ik zou doen is ipv cruise control een fijner knopje plaatsen om in te drukken. Liever een deadmans switch dan een ding wat door zou kunnen blijven lopen. Ondanks CC in auto 's gebruik ik maar 1 CC en dat is mijn voet zo houden tegen het gaspedaal en het tapijt van de omliggende wand dat die daar stabiel blijft. Maargoed dat ben ik dan...

En om af te sluiten nog een opmerking. Een vergiet/zeef is niet een ding die maar 1 doel/functie heeft en verder niks kan bieden. Een vergiet kun je gebruiken om dingen gemakkelijk mee te wassen, maar ook af te spoelen, uit te laten lekken, iets warms in te doen zonder dat het gaat zweten en je boel klef/nat wordt etc. Een zeef kun je gebruiken als een vergiet, je kan het gebruiken om je meel klontvrij te maken (te zeven dus) maar je kan het ook als filter gebruiken. Maak een zeef/vergiet groot genoeg en je kan hem gebruiken als een faraday cage ;)

Door Tweakers user WoBBeL, donderdag 5 maart 2015 19:58

Veel te lang moeten wachten op dit nieuwe deel :P

Door Tweakers user Infant, donderdag 5 maart 2015 20:14

RadioKies schreef op woensdag 04 maart 2015 @ 16:42:
Waar kon je een blog ookalweer nomineren?
Onder shopreviews ofzo ergens, heel logisch.
RadioKies schreef op woensdag 04 maart 2015 @ 16:42:
Een vergiet/zeef is
...
een faraday cage ;)
Ik denk dat het als hor van de zomer tegen de malaria muggen ook wel nut heeft.
xost schreef op donderdag 05 maart 2015 @ 19:58:
Veel te lang moeten wachten op dit nieuwe deel :P
Echt he. Het hoefde eigenlijk alleen nog maar plaatjes. Je hebt in de tussentijd wel iets anders gedaan toch?

Door Tweakers user WoBBeL, vrijdag 6 maart 2015 14:14

Infant schreef op donderdag 05 maart 2015 @ 20:14:

[...]

Echt he. Het hoefde eigenlijk alleen nog maar plaatjes. Je hebt in de tussentijd wel iets anders gedaan toch?
Maandenlang geF5'ed :'(

Door Tweakers user BenPi, zaterdag 7 maart 2015 09:44

Gelukkig, hij is er weer. }>
Was bang dat hij alleen nog met zijn studie bezig was.
Geweldige ontwikkeling.
Zou interessant zijn om die vervangende print hier in Twente te kunnen testen ;)

Door Tweakers user Triodes, donderdag 12 maart 2015 00:49

Wat een geweldige blogpost weer, heb hier met smart op gewacht.

Ik heb nog een leuke suggestie voor je: pluk een oude remhendel van een scooter van marktplaats af. Die dingen kosten een drol en hebben als leuke extra een geïntegreerd schakelaartje voor het remlicht. Ideaal om de cruise control mee uit te zetten. En veiliger. (Bij een noodstop zul je wss niet meteen dat knopje indrukken, maar wel remmen)

Let wel op: brommers hebben voor (en regelmatig achter) hydraulische remmen. Je moet er een vinden die hoort bij een scooter met een trommelrem, die werken nl. gewoon met bowdenkabels. Bijv. de achterrem van een yamaha neos.

Mazzels
Triodes

Door Tweakers user Anoniem: 662099, vrijdag 13 maart 2015 16:30

Even een compliment voor je blog, eindelijk leuk leesbare wetenschap.
Ik zit hier ook met een probleem van 2 oudere ion's waar de accu's het van hebben opgegeven, dus ga je op jacht naar alternatieven.
In de Blog Software Sparta Lion kwam ik ook al het alternatief tegen om met een rechttoerechtaan controller de boel te omzeilen maar dan wordt er gewerkt met een PAS sensor. Het vervelende met dit ding is strooizout, daar kan dit ding niet zo goed tegen. Juist die strain-gauge wil ik wel blijven gebruiken dus deze oplossing met die passende printplaat spreekt mij wel erg aan maar hoe kom ik hier aan?

Door Tweakers user Infant, zaterdag 14 maart 2015 10:27

Onnozelig schreef op vrijdag 13 maart 2015 @ 16:30:
In de Blog Software Sparta Lion kwam ik ook al het alternatief tegen om met een rechttoerechtaan controller de boel te omzeilen maar dan wordt er gewerkt met een PAS sensor. Het vervelende met dit ding is strooizout, daar kan dit ding niet zo goed tegen. Juist die strain-gauge wil ik wel blijven gebruiken dus deze oplossing met die passende printplaat spreekt mij wel erg aan maar hoe kom ik hier aan?
Ik was hier oorspronkelijk aan begonnen omdat mijn dynamo het nooit doet. Ik zocht een dynamo die in de as verwerkt zat... en van het een kwam het ander.

Er zijn een aantal mensen die er om de vervanging gevraagd hebben, als je een mailtje of berichtje stuurt houd ik je op de hoogte.

Door Tweakers user Anoniem: 662493, zondag 15 maart 2015 19:17

Hoi ik heb met veel aandag afgelopen 3 dagen alles door gelezen. Ik ben alo een ntijdje aan het stoeien met een Sparta ION GL L-series.

Deze stond al meerdere jaren in een hoeg van een school gebouw en werd zoals nog 15 ander fietsen niet opgehaald. Tot dat er in eens een oudijzerhandelaar kwam en zoals afgesproken alles mee kon nemen de school was het zat. Ik heb toen nog snel 2 fietsen zelf mee genomen :)

Een daar van was dus deze fiets. Toen begon de elende er zat geen bediening meer bij en na vraag bij de fietsen handel wordt je niet vrolijk van die zei gewoon staat te lang moet een nieuwe accu in en een nieuw bedien apparaat en alles weer inlezen en dan ben je 700 euro kwijt. Dus zei hij gooi maar weg. Nou dat ga ik dus niet doen en zeker niet na het lezen van jou verhaal.

Ondanks dat ik weinig tijd heb met mijn twee zaken ga ik hier wel mee aan de slag.
Ik ben electrotechnisch, elektronisch en software technisch met diverse talen onderlegd en een advance service monteur met veel ervaring in Building Controle waar je dus alles moet kunnen besturen. dus dat moet mij lukken met hier en daar wat hulp.

- Ik de accu getest met een redelijke belasting en die is nog prima.
- Bediening is er niet meer.
- Motor en fiets in zeer goede staat.

Mijn vraag waar ga ik beginnen en wat is er al ?
Ik wil niet op nieuw het wiel uitvinden, maar alleen dit wiel weer laten draaien :)

Ik houd me aanbevolen voor je schema's en alles waar ik mee verder zou kunnen om dit project te kunnen laten slagen.

Ik hoop je antwoord snel te zien.

Ik ken dit tweakers boord niet maar jij neem ik aan wel en of mijn email adres ergens staat.
Zo niet laat het me weten dan meld ik het hier wel.

CU

Door Tweakers user Infant, maandag 16 maart 2015 20:50

Als je je mail niet in je profiel zet, kan ik hem niet zien. : )
Die van mij kun je zien, dus ik zeggen stuur een mailtje.

Ik ga kijken of ik aankomend weekend het een en ander online kan zetten.

Maar je mist dus een display? Dat heb ik er als cruciaal onderdeel in verwerkt, maar hij kan ook wel zonder.

Om samen met "drop-in-replacement" ben ik een printje aan het maken waar de knopjes, display en koplamp op kan. Iets compacts wat voorin kan, zoner dat ik alles steeds hoef open te maken.

Door Tweakers user Anoniem: 662493, donderdag 19 maart 2015 10:56

Goed bezig :)
Als je een meisje was geweest had je een kusje gekregen :)

Ik hoop dat ik die fiets weer werkend krijg zeker nu de fietsenmaker deze totaal afgekeurt heeft .
Zijn woorden :
" de fietst staat al diverse jaren dus de accu is defect 400euro en je mist de display dus gaat het niet meer werken en een nieuwe moet ingelezen worden en tevens de rest ook inlezen / koppelen. Het is beter om een nieuwe fiets te kopen"

Nou ik dacht het dus ff niet :)
Ik hoop met jou hulp er uit te komen.

Reageren is niet meer mogelijk