De Bult Vuilnis die heet Mobiele Airco's

Door Infant op dinsdag 11 augustus 2020 19:40 - Reacties (35)
Categorieën: 4e klas Wiskunde / CBS, Energie, Views: 19.636

Vandaag was het een comfortabele 38 graden Celcius in de schaduw, tijd om rondjes te rijden in de (perfect geconditioneerde) auto en op jacht te gaan naar ijsklonten, ventilatoren en mobiele airco's.Elke kleine lokale ondernemer is gesloten en op vakantie. Waar naartoe weet niemand. Waarschijnlijk een camping in Friesland, of ergens onder water. Wat wel open is zijn de giganten zoals de Hornbach, Praxis, etc. Hier werken met hoge uitzondering mensen ouder dan 18 jaar. En daar moeten we vandaag zijn.

Niet om een bak ijsklonten te halen, maar ik ging daar wederom heen om iets terug te brengen. Zoals de slogan zegt: "Er is altijd iets te doen." waarmee ze uiteraard bedoeld hebben, dat je altijd terug komt ... om dus iets terug te brengen.

Nou weet ik natuurlijk van te voren, dat als je in de Hornbach een B merk van maakt niet uit wat gaat zitten kopen, je wel aan de ondergrens van verwachtingsmanagement moet gaan zitten.

Dit is niet erg. Ik heb geen schaamte, en ik heb ervaring met de B'ste der B merken die de Hornbach heen en weer schuift, namelijk Eurom.

Geen enkel Eurom product weet bij mij de wettelijke garantie termijn van 2 jaar te halen. Ik kan hier een compleet aparte rant over schrijven. Maar de korte samenvatting is dat ik gewoon niet begrijp hoe zo'n bedrijf kan bestaan. Ik snap het gewoon niet. De meest simpele dingen gaan gewoon kapot na een paar maanden gebruik. Precies lang genoeg om het bonnetje kwijt te raken.

Een bezoekje aan de Eurom website is al kostelijk vermaak. Na 3 minuten inladen en "waiting for eurom" toont een fantastische kleurrijke site met enkel lachende gezichten.

Ik denk dat het een grote marketing speeltuin is, met een Chinese fabriek als basis. Ik zou me echt intens vermaken als ik bijvoorbeeld puur alleen de product namen zou mogen verzinnen.

Neem producten als de Safe-T-Heater 2400.
De Mon Soleil 720 WiFi.

Hm...

De Golden 2000 Shadow

Of in mijn geval, de 12001 Polar!!!!! Wat uiteraard de verwachting wekt dat je instant op noordpool eindigt nadat je deze unit aan zet.
(Ik heb daar een review achter gelaten, deze is weg gemodereerd. Vandaar de hoge waardering.)
Sandra, Britt en Wilma zijn er wel zeer tevreden mee.


Mijn oververhitte oog viel op deze Airco van het belachelijk hoge bedrag van 370 Euro voor 12000 BTU.
(Tweedehands kun je een Airco kopen voor minder, en daar zit dan een 70kW motor, 4 banden, 5 deuren en een toeter tegenaan geschroefd. Helaas betaal je daar wegen belasting voor...)

Ik heb gelukkig een referentie unit van 8000 BTU ter beschikking van een ander merk waar je nog nooit van gehoord hebt.

Fantastisch, Euro's kennen we... maar wat is een BTU?
Ah... een BTU is 1059 Joules. En zoals je allemaal weet, is 4.2 joules een calorie. En een broodje pindakaas is ongeveer 340 kcal wat dus 340000 calorie is.

Dus deze unit pompt in een 1 uur gewoon 10 broodjes pindakaas je nek in. BAM!

Okee. Even serieus. Al die kansloze Britse eenheden wordt echt niemand gelukkig van.

Een BTU is 3.4 Watt uur. Een kWh is laten we zeggen 20 cent, en 3400 BTU. Dus 12000 BTU in mijn geval zou ongeveer 3.5 kWh moeten zijn, en dat is 70 cent per uur.

Maar, het voordeel van een Airco is dat het stiekem een warmtepomp is, of een koelkast zonder deur. En die kunnen warmte verplaatsen van de ene kant naar de andere kant.

De meeste van de portable Airco's zouden dat met een COP van rond de 2.6 moeten kunnen doen.
Dat wil zeggen, dat voor elke 1000W aan vermogen er in, er 2600 aan warmte verplaatst kan worden. De kamer wordt dus voor '2600W koeler' en buiten wordt het 3600W warmer.

Een tank auto is ook een warmte pomp. Daar gaat bijv. 200 liter diesel in, om 20000 liter diesel te verplaatsen. Dat zou dan een COP van 100 hebben.

Met die factoren in acht nemend, zou een 12000 BTU unit een vermogen van 12000 / 3.4 /2.6 = 1350 Watt moeten op nemen. En dat komt vrij akelig dicht in de buurt van wat er op het label staat, namelijk 12000 BTU / 1340 Watt:Nu we klaar zijn met eenheden omrekenen, kunnen we subjectief gaan meten. Dat houd in, er voor zitten in m'n zwembroek met een ander B merk als referentie.

Na een uur er voor gezeten te hebben, is de conclusie dat 65 dBA ook een niks zeggende eenheid is. De beste omschrijving is een tering herrie.
Maar deze unit maakt maar significant meer 65dB's dan de referentie unit die ook 65 dbA pretendeert te maken.

Dat zijn duidelijk andere decibels. 10 Decibel betekent overigens 10x zo veel. Maar 20dB is 100x zo veel. Dus 65 dB is meer dan 1 miljard keer zo veel! Dat is veel! Maar meer dan wat? Dat weet niemand!

Verder, wordt het niet echt veel kouder dan de 8000 BTU unit.

Gelukkig kan ik ook niet subjectief meten, en dat is door een Watt meter tussen de stekker en het stopcontact te steken.

De 1340W Eurom neemt helaas maar 550W uit het stopcontact op. 100W daarvan gaat naar de ventilator, dus ik zou zeggen 450W voor de compressor. Wat dus op zijn best 4000 BTU zou moeten voor stellen.

En zo voelt het ook. Na een dag aan gestaan te hebben, wordt de kamer met deze unit 2 graden kouder. Met de 8000 BTU unit 4 graden.

Als je niks ter referentie hebt, zou je gewoon denken. Eh. Kut ding. Het is vast veel te warm.
Maar, ik verdenk dat er leugens op de doos staan.

En zo gaat het met hetzelfde tempo terug de winkel in, als dat ik het eruit heb gehaald.

En dan vraag ik aan de vriendelijke mevrouw achter de retour balie: "Hoeveel heeft u er al terug gehad?"

Oh, dit is ongeveer de 30ste vandaag. We hebben er nog 20 achter staan.

Ook, om uit te sluiten dat ik gewoon een brakke unit had, mocht ik een nieuwe uit een doos plukken, en dezelfde energie meter er tussen hangen. Helaas deed die het nog slechter dan thuis.
Ik ga ze niet allemaal proberen, en geef het hierbij op.

Ik heb eenzelfde unit bij de Praxis gemeten, deze had voor 250 Euro extra dezelfde performance, maar kwam ook met WiFi.

250 Euro voor WiFi.

De arme Hornbach medewerker omschreef deze periode als "de Airco crisis", die jaarlijks terug keert. Elk jaar, gaan de Airco's op een pompwagentje van de achterkant van de winkel, naar de voorkant. Want voorin moeten ze verkocht worden, niet achterin.

Vervolgens komen ze allemaal terug, aan de voorkant van de winkel. Dat moet dan achterin weer het magazijn in, getest worden. Gezien dat ze allemaal wel iets lijken te doen, gaan ze met hetzelfde tempo terug de doos in. En weer in de verkoop. Totdat iemand het niet terug brengt.

En sommige zijn misschien echt kapot, en die moeten dan terug naar de fabrikant.

Dit hele proces roept zoveel vragen bij mij op.

Kijk, de 18 jarig die daar zijn vakantie baantje heeft kan het aan zijn reet oxideren of Hornbach failliet gaat, of Eurom.. of dat ik het niet naar me zin heb. He don't care shit.

Het management moet haast wel weten dat dit de stand van zaken is. Of er is geen management? Is er geen feedback?

De enige verklaring die ik heb, is dat het marketing technisch rond te breien is. Misschien zit er wel 400% marge op mobiele Airco's, en op alle Eurom producten. En ben ik de uitzondering die dan zo'n ding terug brengt. Of, die ene week verlies en ellende is te compenseren met puur alleen de verkoop van raket ijsjes, waar dan nog meer marge op zit. Who knows?
Als je 250 Euro kan vragen voor puur en alleen WiFi toevoegen, dan zit daar flink wat marge op kan ik wel verzekeren.

Als je dit niet snel terug brengt, zijn simpelweg alle producten gedoemd om op een zolder te eindigen, voor een Oma'tje met corona masker en oor bescherming, of op de eeuwig groeiende afval berg.

En hoeveel van die dingen komen er nou terug bij de fabrikant? Is dan 10%, 50%, 100%? Ik ben zeer benieuwd.

En elke groothandel werkt zo, de Hornbach, Gamma, Praxis schuiven allemaal dezelfde berg troep heen en weer. Tot treurens toe.

Kijk en weet je, ik wil gewoon een ding wat oneindig veel stroom slurpt en sneeuw m'n kamer in spuit. Het kan me allemaal niet boeien. Als het maar afkoelt. Dat is het enige wat er toe doet.
Het hoeft geen WiFi te hebben, gewoon aan en gaan.
Maar het bestaat gewoon niet. Niet in de vorm van portable Airco's.

Ik heb tien liter aan vieze Euro 98 moeten verbranden, en 12kWh aan grijze Nuon stroom om deze Airco heen en weer te pendelen.

Gelukkig slaap ik prima wetende wat voor een oneindige bult vuilnis ik toekomstige generaties achterlaat.

Ik zou nog lekkerder slapen als het weer 15 graden is. Nu, ga ik onder een natte handdoek kruipen. Welterusten.

Volgende: De Totale Hoax die heet Energielabels 01-'21 De Totale Hoax die heet Energielabels
Volgende: Alles moet rond draaien - Deel 2 04-'15 Alles moet rond draaien - Deel 2

Reacties


Door Tweakers user Puch-Maxi, dinsdag 11 augustus 2020 21:31

Wil je een ijsje? :+

Door Tweakers user Infant, dinsdag 11 augustus 2020 21:32

Ik heb dus al een raketje op, maar bedankt.

Door Tweakers user vassago, woensdag 12 augustus 2020 00:19

Heh, en net op de dag dat mijn Airco er de brui aan geeft _/-\o_
Een Eurom PAC 14, inmiddels 4 jaar oud en komt niet bij de Hornbach vandaan.
Moet wel zeggen terwijl hij het deed, deed hij het prima, en dat in een oud appartement, bovenste verdieping onder een plat dak.
IPV 32C wordt het dan 31C _/-\o_

Door Tweakers user RobTweaks, woensdag 12 augustus 2020 00:35

Leuke blog Infant, heb mij prima vermaakt. Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen met de meeteenheid "broodjes pindakaas in nek" (BPN) moet gaan werken als het gaat om BTU's.

65 dB is overigens tussen hoorbaar en hinderlijk in volgens deze bron. De categorie teringherrie is denk ik gereserveerd voor >194 dB.
Dat zijn duidelijk andere decibels. 10 Decibel betekent overigens 10x zo veel. Maar 20dB is 100x zo veel. Dus 65 dB is meer dan 1 miljard keer zo veel! Dat is veel! Maar meer dan wat? Dat weet niemand!
Is dit één van de marketinguitlatingen? Waar haal je precies de 10, 100 etc. keer zoveel vandaan?

Door Tweakers user matroosoft, woensdag 12 augustus 2020 00:41

Haha geweldig verhaal om te lezen. Wanneer komt de volgende aflevering?

Door Tweakers user Harm_H, woensdag 12 augustus 2020 07:59

Misschien een GPS tracker erop doen en kijken waar je airco deluxe 3001 eindigt.

Door Tweakers user DonJunior, woensdag 12 augustus 2020 08:37

Oh my.. wat een heerlijke blog om door te lezen.

Een ik ging stuk op onderstaande zin.. :*)
"Dus deze unit pompt in een 1 uur gewoon 10 broodjes pindakaas je nek in. BAM!"
https://i.imgflip.com/1a2a6x.jpg


*meh plaatjes werken niet in de comments .. jammer

Door Tweakers user Osxy, woensdag 12 augustus 2020 08:44

RobTweaks schreef op woensdag 12 augustus 2020 @ 00:35:
Leuke blog Infant, heb mij prima vermaakt. Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen met de meeteenheid "broodjes pindakaas in nek" (BPN) moet gaan werken als het gaat om BTU's.

65 dB is overigens tussen hoorbaar en hinderlijk in volgens deze bron. De categorie teringherrie is denk ik gereserveerd voor >194 dB.


[...]


Is dit één van de marketinguitlatingen? Waar haal je precies de 10, 100 etc. keer zoveel vandaan?
dB is een logoritmische schaal dus het kan kloppen (geen zin om na te rekenen maar snel gerekend lijkt het de kloppen). ECHTER is die 1 miljard keer meer geluid ten opzichte van 1dB.
Dus ja technisch gezien klopt het dat 65dB 1 miljard keer meer geluidsdruk is dan 1dB, praktisch betekend het niets. Daarnaast is geluid meer dan de geluidsdruk (dB), frequentie heeft ook een enorme invloed.

Door Tweakers user mark-k, woensdag 12 augustus 2020 09:29

RobTweaks schreef op woensdag 12 augustus 2020 @ 00:35:
Leuke blog Infant, heb mij prima vermaakt. Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen met de meeteenheid "broodjes pindakaas in nek" (BPN) moet gaan werken als het gaat om BTU's.

65 dB is overigens tussen hoorbaar en hinderlijk in volgens deze bron. De categorie teringherrie is denk ik gereserveerd voor >194 dB.


[...]


Is dit één van de marketinguitlatingen? Waar haal je precies de 10, 100 etc. keer zoveel vandaan?
3dB is een verdubbeling aan geluidsintensiteit/druk, dus dan kun je het simpel uitrekenen door 2^(dB/3) te doen, dan kom je bij 10 uit op 10.08, hij heeft ze dus nog wat cadeau gedaan :p

Door Tweakers user DarkKnight, woensdag 12 augustus 2020 09:51

RobTweaks schreef op woensdag 12 augustus 2020 @ 00:35:
65 dB is overigens tussen hoorbaar en hinderlijk in volgens deze bron. De categorie teringherrie is denk ik gereserveerd voor >194 dB.
194 dB?... ouch...:
https://lichtbeeldgeluid....-hard-klinkt-een-decibel/ -> Ik zou zeggen dat 120+ of zo al te definieren is als teringherrie. 194 is gewoon instantaan doof.

Door Tweakers user thespeed, woensdag 12 augustus 2020 09:52

Zo'n mobiele airco is aardig inefficiënt.
Het beste is een airco met aparte buitenunit.

Nu weet ik dat er wel veel verschil zit in koelen tussen de goedkopere mobiele airco's (onbekende merken) en de wat bekendere merken.

Zelf heb ik een simpele everglades airco gehad met ongeveer het zelfde aantal BTU als de Zibro airco die ik nu heb. Maar de Zibro (P125) koelt toch echt stukken beter.

Met dit warme weer vind ik het toch fijn om de slaapkamer temperatuur te verlagen om beter in slaap te komen en dan is het wel fijn dat het van 28 graden naar 23 graden gaat.
Bij het uitzetten van de airco vliegt de temperatuur naar een aantal uur weer flink omhoog.

Dus als je het echt goed koel wilt hebben dan kun je beter voor een goede split unit gaan met het bijbehorende lagere geluid niveau.

Door Tweakers user lt_cmd_data, woensdag 12 augustus 2020 09:59

Mobiele Airco's presteren over het algemeen enorm slecht, beste is om er zoveel mogelijk van weg te blijven. Het is beter om fatsoenlijke split unit te kopen maar dan moet je een gat naar buiten boren. Beste A-merken zijn mitsubishi en daikin die zitten in 21~25db(A) range voor de binnen unit. Waar je prima in kan slapen.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 12 augustus 2020 10:18

Ik zie je review anders wel degelijk op hun website staan.

Door Tweakers user SMGGM, woensdag 12 augustus 2020 10:19

Of in mijn geval, de 12001 Polar!!!!! Wat uiteraard de verwachting wekt dat je instant op noordpool eindigt nadat je deze unit aan zet.
(Ik heb daar een review achter gelaten, deze is weg gemodereerd. Vandaar de hoge waardering.)
Sandra, Britt en Wilma zijn er wel zeer tevreden mee.
Ik zie je review anders wel op hun website ;)

Door Tweakers user Infant, woensdag 12 augustus 2020 11:49

SMGGM schreef op woensdag 12 augustus 2020 @ 10:19:
[...]

Ik zie je review anders wel op hun website ;)
Inderdaad. Het is er kennelijk door gekomen.

Door Tweakers user Pierik, woensdag 12 augustus 2020 13:14

Leuke Blog! Net maar eens gekeken bij mijn Invemtum AC-701 mobiele airco. Die zou 7000BTU moeten leveren maar die haalt ook niet meer dan 450 Watt uit het stopcontact, daar moet 112Watt vanaf voor de ventilator. Dan blijft ook hier ongeveer de helft van het aantal BTU's wat geleverd zou moeten worden over.

Beetje jammer... Voor de volgende zomer toch maar wat meer uitgeven en een split unit kopen. Echt koel wordt het inmiddels niet meer met deze.


Door Tweakers user Eraser127, woensdag 12 augustus 2020 13:42

Review staat idd gewoon onder het artikel :) Leuk geschreven _/-\o_

Door Tweakers user ybos, woensdag 12 augustus 2020 22:03

Mooie blog :Y

Mobiele airco is en blijft gewoon drama.
Omdat de opgewarmde lucht door de airco naar buiten geblazen word, krijg je onderdruk in de kamer waar diezelfde airco staat. Resultaat: door alle gaten en kieren word warme lucht aangezogen door de onderdruk.
Daarom gaat het verlagen van de temp zo ontzettend langzaam.

Door Tweakers user Hyp Hyper, donderdag 13 augustus 2020 09:44

Ik heb zo'n energiemeter besteld, want mijn 14.000 BTU mobiele airco koelt wel behoorlijk goed. En als ik de oven erbij aanzet klapt de groep eruit, dus ben benieuwd of deze wél haalt wat ie zou moeten halen.

Het klopt overigens van die onderdruk: als je hem uitzet, is het binnen een uurtje weer net zo warm binnen. Maar ben er toch best blij mee. Afgelopen weekend lekker bij 24,5 graden en minder vochtige/benauwde lucht binnen gezeten. Normaliter loopt het bij 37 graden buiten al snel richting de 30 graden binnen vanwege de grote ramen.

Door Tweakers user VikeeVeekie, donderdag 13 augustus 2020 09:45

Ach mobiele aircos, die dingen zijn bijna letterlijk slangenolie te noemen. Ik heb er zelf een paar gebruikt die we hadden, waren allemaal geen fluit waard en anderen mensen die ik ken hebben er ook een en daar is het ook niets anders dan drama, huilen en stressen omdat ze sneuvelen en bevriezen.

Nu hangt hier een goedkoop Tristar splitje van de Praxis die ik vorig jaar met veel geweld uit de winkel had getrokken en ik kijk bijna nergens meer naar om op de luide ventilator na. Geweldige blog trouwens, ik heb me hier kapot zitten lachen en genoot immens van je verhaal omdat ik me er totaal in kan verplaatsen. Helemaal mooi dat je het ook echt hebt opgemeten om te kijken wat dat ding daadwerkelijk uitvreet!

Door Tweakers user VikeeVeekie, donderdag 13 augustus 2020 09:46

Ach mobiele aircos, die dingen zijn bijna letterlijk slangenolie te noemen. Ik heb er zelf een paar gebruikt die we hadden, waren allemaal geen fluit waard en andere mensen die ik ken hebben er ook een en daar is het ook niets anders dan drama, huilen en stressen omdat ze sneuvelen en bevriezen.

Nu hangt hier een goedkoop Tristar splitje van de Praxis die ik vorig jaar met veel geweld uit de winkel had getrokken en ik kijk bijna nergens meer naar om op de luide ventilator na. Geweldige blog trouwens, ik heb me hier kapot zitten lachen en genoot immens van je verhaal omdat ik me er totaal in kan verplaatsen. Helemaal mooi dat je het ook echt hebt opgemeten om te kijken wat dat ding daadwerkelijk uitvreet!


Door Tweakers user Mr.C4, donderdag 13 augustus 2020 12:34

Erg leuk geschreven!
Pierik schreef op woensdag 12 augustus 2020 @ 13:14:
Leuke Blog! Net maar eens gekeken bij mijn Invemtum AC-701 mobiele airco. Die zou 7000BTU moeten leveren maar die haalt ook niet meer dan 450 Watt uit het stopcontact, daar moet 112Watt vanaf voor de ventilator. Dan blijft ook hier ongeveer de helft van het aantal BTU's wat geleverd zou moeten worden over.

Beetje jammer... Voor de volgende zomer toch maar wat meer uitgeven en een split unit kopen. Echt koel wordt het inmiddels niet meer met deze.
Ik heb dezelfde en heb de mod toegepast die hier wordt genoemd:
Hiermee krijg ik mijn slaapkamer wel goed koel. De herrie blijft wel.
In het kort: je sluit een extra slang aan op de mobiele airco voor lucht toevoer.

Heel vaak lees ik dat mobiele airco's prut is en dat je voor een split moet gaan. Helaas kan niet iedereen voor een split gaan wegens huurwoning, VVE regels, te duur etc.

Door Tweakers user juggle, donderdag 13 augustus 2020 17:14

Ik gebruik al een tijdje de mobiele airco van AEG. Ja 750 euro, dus al met al een behoorlijk investering. OOk 12.000 BTU maar deze unit krijgt moeiteloos mijn snikhete zolder naar gevoelstemparatuur behagelijk. Heb wel ff met hardboard en klitterband een goede raamafsluiting met doorgang geknutseld.

Door Tweakers user Basilange, donderdag 13 augustus 2020 17:17

Hoe kom je uit als je rekent dat de mobiele airco ook een negatieve druk creëert en daardoor weer wake lucht aanzuigt? Zou toch beter zijn dat deze ondingen met twee slangen komen?

Door Tweakers user daanb14, donderdag 13 augustus 2020 18:32

Ik heb net als @juggle een goede ervaring met een mobiele airco. Hier gaat het ook niet om een goedkope unit, maar om een Delonghi PAC CN93ECO. Dat ding houdt de hele benedenverdieping met gemak perfect koel. Ik vermoed dat het hier om hetzelfde gaat als ik ook altijd heb met installatiekabels en coaxkabels. Gewoon niet kopen bij de bouwmarkt, want daar krijg je alleen maar ellende van.

Door Tweakers user Infant, donderdag 13 augustus 2020 18:55

Basilange schreef op donderdag 13 augustus 2020 @ 17:17:
Hoe kom je uit als je rekent dat de mobiele airco ook een negatieve druk creëert en daardoor weer wake lucht aanzuigt? Zou toch beter zijn dat deze ondingen met twee slangen komen?
Alle mods waar mensen met slangen en ductape aan de gang gaan is precies daarom.

De berekening van mij is puur gebaseerd op de getallen op de doos, onder verder ideale omstandigheden.

Als mijn kamer luchtdicht zou zijn, ploppen met dit ding er bij m'n oogballen er uit. Ook niet ideaal. Gelukkig is mijn kamer niet lucht dicht, dus komt er warme lucht van buiten door de kieren naar binnen. Dus wel 'frisse' lucht in die zin, maar ook warme lucht.

Koele muffe lucht rond pompen is ook niks, dus een soort van daartussenin wil je qua compromis zitten denk ik.

Maar dat veranderd niks aan de zaak dat de getallen op de doos al gewoon niet in de buurt komen van wat het apparaat in de basis moet doen.

Overigens als leuk detail: In de bouwmarkt staan die dingen zonder afvoerslangen in een grote hal, met de ventilator op het personeel gericht.
Het is lastig uit te leggen dat ze beter een straal kachel neer kunnen zetten, die heeft als voordeel dat het goedkoper en stiller is en bereikt hetzelfde effect: De complete ruimte warmt op met de hoeveelheid joules die er uit het stopcontact getrokken wordt.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 augustus 2020 18:57]


Door Tweakers user Skyrunner, vrijdag 14 augustus 2020 12:41

Leuk blog, sarcasme spettert ervanaf :-)

Ik heb zelf ook ooit zo'n onding gehad. Sloeg lek, op mijn parketvloer. De rest laat zich raden.

Nu, met een nieuwbouwhuis, kijken naar multisplit voor de 2 bovenverdiepingen. Geen gezicht, zo'n compressor tegen de buitenmuur van de hoekwoning, maar alles beter dan het verdriet dat mobiele airco heet.

Overigens sta ik ervan te kijken hoe fabrikanten wegkomen met de duidelijk fragrante leugens op de verpakking/in de reclame, gewoon diefstal als je het mij vraagt (of niet).

Door Tweakers user bruutone, vrijdag 14 augustus 2020 19:52

Genieten! Je hebt een heerlijke schrijfstijl met een dito ondertoon.

Door Tweakers user fockarty, vrijdag 14 augustus 2020 20:50

Mooi verhaal, hoge amusementswaarde :)

Door Tweakers user Flagg, zondag 16 augustus 2020 16:24

Grappige schrijfstijl.

Maar je weet ook dat dit circus begint en in stand wordt gehouden door domme consumenten die denken voor een dubbeltje op de eerst rang te zitten. En de middenstand is niet te beroerd die mensen te voorzien van de meuk waar ze om smeken.

Er wordt niks verkocht waar geen vraag naar is...

Door Tweakers user ACL, maandag 17 augustus 2020 13:20

Skyrunner schreef op vrijdag 14 augustus 2020 @ 12:41:
Leuk blog, sarcasme spettert ervanaf :-)

Ik heb zelf ook ooit zo'n onding gehad. Sloeg lek, op mijn parketvloer. De rest laat zich raden.

Nu, met een nieuwbouwhuis, kijken naar multisplit voor de 2 bovenverdiepingen. Geen gezicht, zo'n compressor tegen de buitenmuur van de hoekwoning, maar alles beter dan het verdriet dat mobiele airco heet.

Overigens sta ik ervan te kijken hoe fabrikanten wegkomen met de duidelijk fragrante leugens op de verpakking/in de reclame, gewoon diefstal als je het mij vraagt (of niet).
Wij hebben ook een hoekwoning - units op het platte dak geplaatst en alleen een condens leiding aan de muur - super goede oplossing.

Door Tweakers user Skyrunner, maandag 17 augustus 2020 15:18

ACL schreef op maandag 17 augustus 2020 @ 13:20:
[...]


Wij hebben ook een hoekwoning - units op het platte dak geplaatst en alleen een condens leiding aan de muur - super goede oplossing.
Dat is wellicht een goede oplossing, maar onze hoekwoning heeft een dubbele nok, het platte dak bevindt zich enkel boven de uitbouw van de woonkamer en dan ook aan 1 kant. Dat zou betekenen lange leidingen van/naar de binnenunits op de 2e verdieping.

Door Tweakers user Michiel737, zondag 30 augustus 2020 10:30

Wederom een zeer vermakelijk geschreven blog. Erg pijnlijk dat deze producten de markt op komen om vervolgens nauwelijks gebruikt te worden.

Reageren is niet meer mogelijk